Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

KRUTÁ realita počas dovolenky: Turistky neverili vlastným očiam, taxikár si účtoval rekordnú sumu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SPLIT – Dovolenku pri mori najviac zneužívajú domáci obyvatelia. Tí si často pýtajú od turistov nehorázne ceny za čokoľvek od bežných suvenírov, nápojov v pojazdných stánkoch až po jazdy v taxíku. Nemilo to prekvapilo aj dve mladé Talianky, ktoré prišli o stovky eur.

Už aj chorvátski taxikári sa snažia z turistov vyžmýkať čo najviac. Príkladom sú dve Talianky, ktoré sa potrebovali dostať na letisko v Splite z trajektu, ktorý zakotvil v mestskom prístave. Ako informuje Dalmatinski, mestskou hromadnou dopravou by to nestihli, tak si objednali taxi. 

25 km za 550 eur 

Cesta z prístavu na letisko trvala podľa výpovede turistiek zhruba pol hodinu a vzdialenosť medzi lokalitami je 25 kilometrov. Za túto jazdu si taxikár naúčtoval tak obrovskú sumu, že Talianky nevychádzali z údivu. Za jazdu z trajektu na letisko mali totiž zaplatiť 550 eur. Následne po zaplatení neudržali slzy. prípad sa odohral dňa 25. augusta vo večerných hodinách (19:29 miestneho času). Portálu poskytla jedna z poškodených ako dôkaz screenshot objednávky zo svojho mobilu aj celkovú sumu, ktorú si taxikár pýtal za jazdu. 

KRUTÁ realita počas dovolenky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Na letisku boli o hodinu a pol skôr a tak im miestni poradili, aby prípad nahlásili na polícii. Chorvátsky portál však uvádza, že im to nemusí byť nič platné, pretože podmienky pre taxikárov sú príliš liberálne po celej krajine. Pravidlo fixnej ceny za odjazdené kilometre jednoducho neexistuje. 

Viac o téme: TaxiChorvátskoSplit´krimi550 eur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu