Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Bývalý opatrovateľ sa priznal k zneužívaniu približne 60 detí: Mnohé z nich mali menej ako 12 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CANBERRA - Bývalý opatrovateľ detí Ashley Paul Griffith sa v pondelok na súde v austrálskom meste Brisbane priznal k znásilneniu, sexuálnemu zneužívaniu a vykorisťovaniu desiatok dievčat v Austrálii a Taliansku. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Americká televízia ABC uvádza, že voči 46-ročnému Griffithovi bolo vznesených 307 obvinení, ktoré sudca čítal viac ako dve hodiny. Na pojednávaní sa zúčastnili aj niektoré z obetí a ich rodiny. Polícia muža zadržala po prvýkrát v roku 2022 pre vytváranie obsahu zobrazujúceho sexuálne zneužívanie detí. O rok neskôr muža obvinili z 1623 trestných činov spáchaných proti 91 deťom. Niektoré z obvinení však boli neskôr stiahnuté a ABC uviedla, že tie pondelkové sa týkali približne 60 detí. Mnohé z nich mali menej ako 12 rokov.

 

K trestným činom došlo medzi rokmi 2003 a 2022 v 12 rôznych miestach v Austrálii a v talianskom meste Pisa. Griffith sa nachádza vo väzbe a vynesenie rozsudku môže trvať ešte viac ako dva dni, aby sa tak zabezpečil dostatok času na prečítanie výpovedí obetí, ozrejmila ABC.

Viac o téme: DetiAustráliaZneužívanieAshley Paul Griffith
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu