Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Prudké búrky v Austrálii si vyžiadali jednu obeť, viac než 120-tisíc ľudí je bez elektriny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY – Jednu obeť si vyžiadali búrky sprevádzané prudkým vetrom a lejakmi na juhu Austrálie. Prerušili tiež dodávky elektriny pre viac než 120.000 obyvateľov. Informujeme na základe správy agentúry Reuters.

Obeťou je 63-ročná žena, ktorá podľahla zraneniam po páde stromu na chatu na hranici štátov Viktória a Nový Južný Wales, vyhlásila záchranná služba štátu Viktória. "Pre rodinu obete je to smutná a tragická zhoda okolností. Myslím na ňu a tiež na záchranárov, ktorí boli k tejto nehode privolaní," vyhlásila premiérka štátu Viktória Jacinta Allanová. Dodala, že tiesňová linka počas noci prijala približne 2800 hovorov, väčšinou sa týkali spadnutých stromov a poškodených budov.

Aj ostrovný austrálsky štát Tasmánia zasiahli výkyvy počasia

Najmenej 121.000 obyvateľov zostáva naďalej bez elektrického prúdu, uvádza Allanová. Jeho dodávku sa počas dňa podarilo obnoviť pre približne 60.000 obyvateľov. Na väčšine juhovýchodného pobrežia štátu Viktória stále platí výstraha pred vetrom, ktorý v noci dosahoval rýchlosť až 150 kilometrov za hodinu. Úrady v pondelok varovali obyvateľov, aby sa vyhýbali pobrežným oblastiam, kde môže hroziť nebezpečenstvo od nebezpečných vĺn, nestabilnej pôdy útesov alebo zaplavenia nížinných oblastí. Aj ostrovný austrálsky štát Tasmánia v nedeľu zasiahli výkyvy počasia a tisíce jeho obyvateľov boli bez elektriny.

Viac o téme: ElektrinaObeťBúrkaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu