Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Pri útoku na Západnom brehu Jordánu prišli o život traja izraelskí policajti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

TEL AVIV - Pri streleckom útoku neďaleko mesta Hebron na okupovanom Západnom brehu Jordánu prišli v nedeľu o život traja izraelskí policajti. Útočníci spustili streľbu na auto, v ktorom sa obete viezli, uviedla izraelská armáda. Informujeme na základe správ agentúr AFP, DPA a Reuters.

Úrady najprv oznámili smrť dvoch osôb vo veku približne 30 rokov. Neskôr potvrdili v nemocnici aj tretiu obeť, ktorou má byť 50-ročný muž. Izraelské bezpečnostné sily v súčasnosti pátrajú po útočníkoch na juhu okupovaného územia. K zodpovednosti za útok sa medzičasom prihlásila málo známa palestínska militantná skupina, ktorá pôsobí pod názvom Brigáda Chalíla Rahmána. Palestínske hnutie Hamas útok ocenilo ako "prirodzenú odpoveď" na vojnu v Pásme Gazy a vyzvalo na ďalšie.

Situácia sa od vypuknutia vojny v Pásme Gazy výrazne zhoršila

Izrael ešte v stredu spustil vojenskú operáciu na severe Západného brehu Jordánu, pričom ako dôvod uviedol výrazný nárast útokov na Izraelčanov. Operácia je zameraná na bojovníkov palestínskeho hnutia Hamas a Islamského džihádu. Situácia na Západnom brehu Jordánu sa od vypuknutia vojny v Pásme Gazy, ktorú vyvolal teroristický útok vedený Hamasom v Izraeli 7. októbra, výrazne zhoršila. Odvtedy bolo podľa ministerstva zdravotníctva v Ramalláhu pri izraelských vojenských operáciách a konfrontáciách zabitých v oblasti asi 648 Palestínčanov.

Viac o téme: IzraelJordánStrelecký útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu