Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ruskí záchranári naďalej hľadajú vrtuľník s 22 ľuďmi na palube: Úrady s ním stratili kontakt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské úrady dnes ráno stratili kontakt s vrtuľníkom Mi-8 na juhu polostrova Kamčatka, na ktorého palube bolo asi 22 ľudí. Zisťujú, čo sa s ním stalo, píše agentúra TASS.

Aktualizované 13:43 Ruskí záchranári naďalej hľadajú vrtuľník s 22 ľuďmi na palube, s ktorým úrady stratili spojenie v sobotu na juhu polostrova Kamčatka. TASR informuje podľa agentúr AFP a TASS. Pátracie akcie po nezvestnom lietadle prebiehajú aj za tmy, pričom sa zamerali na údolie rieky, nad ktorým mal vrtuľník letieť, uviedli ruské úrady. Pátranie však komplikuje v posledných hodinách silný vietor a hustá hmla, ktorá spôsobuje slabú viditeľnosť. Akcia bude podľa úradov prebiehať, kým nebudú ohrozené životy záchranárov.

Úrad Rosaviacija, ktorý má na starosti civilné letectvo, uviedol, že podľa predbežných údajov vo vrtuľníku bolo 19 cestujúcich a traja členovia posádky. Čo presne sa s ním stalo, zatiaľ nie je jasné. Do oblasti okolo sopky Vačkažec je podľa úradov pripravený vyraziť vrtuľník Mi-8 ruského ministerstva pre mimoriadne situácie, aby po stratenom stroji pátral.

 

Viac o téme: Vrtuľník RuskoKamčatka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu