Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Kamera zachytila šokujúci moment: Oporný múr nevydržal nápor, zrútil sa na zaparkované autá

(Zdroj: X (Twitter))

VLADIVOSTOK – Dramatický incident zachytila kamera v ruskom Vladivostoku. Za bieleho dňa sa na jednej z tamojších ulíc uvoľnili betónové bloky, ktoré tvorili opornú konštrukciu a zrútili sa na zaparkované autá, pričom spôsobili značné materiálne škody. Na miesto okamžite dorazili záchranári a vyšetrovatelia, ktorí oblasť zabezpečili. Našťastie, nikto pri incidente nebol zranený.

Ako uviedol portál NewsVL.ru, niektorí obyvatelia v blízkosti miesta udalosti počuli praskanie steny už pred samotným kolapsom, čo viedlo jedného z nich k tomu, že svoje vozidlo z nebezpečnej oblasti včas odstránil.

Presná príčina zrútenia múru zatiaľ nie je známa, avšak správy naznačujú, že k incidentu prispeli silné dažde, ktoré v oblasti padli začiatkom týždňa. Kombinácia vlhkého počasia a zdanlivo nedostatočne vystuženej opornej konštrukcie mohla spôsobiť zaťaženie steny a prípadne aj zmytie jej základov, čo viedlo ku kolapsu. Úrady vo Vladivostoku už začali vyšetrovanie, aby presne určili, čo viedlo k zrúteniu a či bolo možné tragédii predísť.

Viac o téme: VladivostokOporný múr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu