Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Malajzijská vojenská loď sa potopila po náraze do neznámeho objektu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/NavyLookout)

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady sa snažia vyzdvihnúť 45 rokov starú rýchlu útočnú loď vojenského námorníctva, ktorá sa v nedeľu potopila po tom, čo narazila na neznámy objekt pod hladinou. Všetkých 39 členov posádky sa bezpečne evakuovalo, informovala dnes agentúra AP.

Podľa armády posádka v nedeľu zistila, že do strojovne lode KD Pendekar preniká otvorom voda, ktorá plavidlo rýchlo zaplavila. Otvor sa posádke nepodarilo utesniť a o niekoľko hodín neskôr sa 260-tonová loď potopila pri brehoch juhomalajzijského štátu Johor. "Predpokladá sa, že otvor vznikol po náraze do nejakého objektu pod hladinou," uviedla armáda vo vyhlásení. Spoločne so snahou o vyzdvihnutie plavidla prebieha vyšetrovanie príčin nehody.

archívne video

Na Zemplínskej šírave sa začala plaviť výletná loď Labe (Zdroj: TASR)

Minister obrany Mohamed Khaled Nordin dnes nariadil inšpekciu všetkých lodí vojenského námorníctva, ktoré sú staršie ako 40 rokov; tie tvoria najmenej tretinu malajzijskej flotily. Loď Pendekar, ktorú postavila švédska lodenica Karlskrona Varvet, bola zaradená do malajzijskej flotily v roku 1979. "Nepopierame, že niektoré z našich lodí sú staré, ale to pravdepodobne nebola jedna z príčin... a dôležité je, že našťastie neprišiel nikto o život," povedal Khaled denníku Harian Metro.

Viac o téme: NárazArmádaPotopenieVojenská loďMalajzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu