Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Polícia v Prahe uskutočnila rozsiahlu akciu, udelila pokuty a zadržala ľudí: Nasadený bol aj policajný vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Polícia v piatok v Prahe uskutočnila rozsiahlu akciu zameranú na nezákonnú migráciu a bezpečnosť cestnej premávky. Zadržala muža, ktorý laserom ohrozoval policajný vrtuľník a objavila zariadenie na výrobu pervitínu. Informujeme podľa vyhlásenia zverejneného na oficiálnej webovej stránke Polície ČR.

Tieto policajné operácie sa uskutočnili v Prahe IV a zapojilo sa do nich viac než 100 policajtov. Skontrolovali celkovo takmer 6000 osôb a udelili približne 160 pokút. Kontrolovali tzv. squaty a miesta, kde sa zdržujú bezdomovci. Cudzinecká polícia sa zamerala na dopravné uzly, autobusové stanice a metro. Skontrolovala takmer 300 osôb a u šiestich z nich zistila, že nemajú príslušné povolenie na pobyt. Ďalšia z kontrolovaných osôb mala falošný doklad.

Policajti kontrolovali aj technický stav vozidiel

Policajti tiež odhalili zariadenie na prípravu pervitínu v jednom z kontrolovaných squatov, kde našli predmety a nádoby potrebné na výrobu omamných a psychotropných látok. Na mieste zadržali 38-ročného muža. Policajti okolo 22.00 h na ulici 5. května kontrolovali aj technický stav vozidiel, doklady vodičov i to, či nie sú pod vplyvom alkoholu, omamných či psychotropných látok. Viacerým vodičom odobrali vodičský preukaz.

Nasadený bol aj policajný vrtuľník. Jeden 50-ročný muž oslňoval pilota tejto helikoptéry zeleným laserom, čím mohol spôsobiť veľké nešťastie. Policajné hliadky tohto muža zadržali. Je podozrivý zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia, za čo mu v prípade uznania za vinného hrozí až osemročný trest odňatia slobody. 

Viac o téme: AkciaČeskoPolícia Pokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu