Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Španielska polícia vyšetruje nemeckých policajtov po útoku na Malorke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielska polícia pátra po štyroch Nemcoch po útoku na taxikára na Malorke, obľúbenej dovolenkovej destinácii Nemcov, napísali v sobotu lokálne noviny Ultima Hora. Informujeme podľa tlačovej agentúry DPA.

Traja z nich pochádzajú zo západonemeckého mesta Essen a majú 24, 26 a 27 rokov, uviedli noviny s odvolaním sa na policajný dokument, ku ktorému získali exkluzívny prístup. O štvrtom mužovi neboli zverejnené žiadne podrobnosti. Polícia postúpila žiadosť o informácie prokuratúre. Poškodený 71-ročný taxikár novinárom povedal, že útočníci sa predstavili ako nemeckí policajti. Polícia v Essene potvrdila, že do prípadu boli "zapojení" príslušníci mestskej polície.

Šofér taxíka musel byť hospitalizovaný

Podľa informácií DPA bolo niekoľko policajtov z Essenu na spoločnej dovolenke na Malorke. Predpokladá sa, že sa po čine všetci vrátili späť do Nemecka. Podľa obvinení, o ktorých informovali španielske médiá, boli muži opití, keď zbili šoféra taxíka tak, že musel byť následne hospitalizovaný, a potom sa pokúsili podplatiť svojich španielskych kolegov. Podľa nemecky vydávaného časopisu Mallorca Magazin, ktorý je pridruženým médiom novín Ultima Hora, 26-ročný muž udrel vodiča po tom, ako nemohol nájsť svoj mobilný telefón. Ten sa následne našiel v Nemcovej taške.

V parlamente spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, v ktorej sa Essen nachádza, bola v súvislosti s týmto incidentom otvorená rozprava. Podľa nemecky vydávaných novín Mallorca Zeitung sa v španielskom parlamente objavili otázky týkajúce sa možného vydania osôb obvinených z útoku. Podľa novín existuje podozrenie, že s Nemcami sa zaobchádzalo prednostne, pretože boli policajti.

Viac o téme: Polícia útok NemeckoŠpanielsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu