Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Najvyšší stupeň pohotovosti! Na juhovýchode Brazílie zúria lesné požiare

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X)

BRAZÍLIA - Lesné požiare sužujú najľudnatejší brazílsky štát Sao Paulo. Miestne úrady v piatok aktivovali v 30 mestách najvyšší stupeň pohotovosti, píše správa agentúry AFP.

Regionálna vláda zriadila v piatok večer v súvislosti s požiarmi krízový kabinet. Šíreniu plameňov napomáhajú vysoké teploty, nízka vlhkosť vzduchu a dlhotrvajúce sucho v regióne. "V súčasnosti je 30 miest v stave vysokej pohotovosti pre rozsiahle požiare a pracujeme na zvládnutí situácie a zaistení bezpečnosti," uviedol guvernér štátu Sao Paulo Tarcísio de Freitas v príspevku na sociálnej sieti.

archívne video

Dym z požiarov v Chorvátsku vidieť na kilometre (Zdroj: Tip čitateľa )

Miestne úrady informovali, že v továrni v obci Urupes na severe regiónu prišli o život dvaja robotníci, ktorí sa snažili uhasiť požiar. Plamene výrazne narušili aj dopravu, ktorá bola na viacerých cestných komunikáciách pozastavená v dôsledku nízkej viditeľnosti spôsobenej dymom. Situácia je kritická v okolí mesta Sao José do Rio Preto so 480.000 obyvateľmi, kde bolo v uplynulých dňoch zaznamenaných viacero požiarov. Miestne úrady preto zatvorili školy. Dym zahalil aj mesto Sao Paulo.

Viac o téme: PožiareBrazíliaLesné požiare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu