Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Kadyrov predstavil svoje obrnené monštrum od Tesly: Elon, si skvelý človek! Pozývam ťa do Groznyj!

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov predstavil svoje nové vozidlo Cyberturck od Tesly. Dúfa, že pomôže vojakom na ukrajinskom fronte
Čečenský vodca Ramzan Kadyrov predstavil svoje nové vozidlo Cyberturck od Tesly. Dúfa, že pomôže vojakom na ukrajinskom fronte (Zdroj: X/Kadyrov_95/Tesla Hype)

GROZNYJ – Čečenský vodca Ramzan Kadyrov si užíva život v luxuse. Jeho najnovšia hračka pochádza z dielne amerického miliardára Elona Muska od Tesly. Nielenže ju patrične predstavil na sociálnych sieťach, ale dokonca sa aj poďakoval samotnému Muskovi. Ten na seba nenechal dlho čakať a zareagoval radikálnym spôsobom.

Ramzan Kadyrov patrí medzi najbližších spojencov ruského prezidenta Vladimira Putina. Len prednedávnom ho prijal v čečenskom Groznyj na oficiálnej návšteve. Štátnici si doslova užívali blahobyt. Z priateľstva s Putinom má rozhodne nemalé výhody. Núdzu o peniaze napríklad nepozná. Už počas minulého víkendu predstavil verejnosti svoj nový poklad. 

Cybertruck

Kadyrov počas víkendu zverejnil video novej hračky, ktorú mu vyrobila spoločnosť Tesla. Ide o cybertruck, ktorú vládca nazval "kybernetickou beštiou". Vyzdvihol kvality vozidla a podotkol, že už čoskoro sa môže objaviť na fronte. Postavil sa aj za guľomet v zadnej časti vozidla, pričom jeho silu prezentoval zásobníkom nábojov, ktorými si ovešal plecia.

"...kybernetický kamión už čoskoro pošleme do zóny Severovýchodného vojenského okruhu, kde bude za vhodných podmienok doslova žiadaný. Som si istý, že táto 'šelma' prinesie našim vojakom veľa výhod."

Konfrontácia s Elonom Muskom

Následne poďakoval samotnému majiteľovi spoločnosti, americkému miliardárovi Elonovi Muskovi: "Elon, ďakujem! Si skvelý človek! Pozývam ťa do Groznyj a prijmem ťa ako svojho najdrahšieho hosťa. Nemyslím si, že ruské ministerstvo zahraničia bude proti. Netrpezlivo čakáme, čakáme na ďalší vývoj, ktorý prispeje k ukončeniu SVO (špeciálna vojenská operácia na Ukrajine)."

Musk to samozrejme nenechal len tak a na sociálnu sieť X si začal robiť z celého odkazu srandu: "To ste vážne tak retardovaní? Naozaj si myslíte, že som daroval Cybetruck ruskému generálovi? To je neuveriteľné." 

Prezentácia nevyšla podľa predstáv

Musk predstavil elektromobil Tesla Cybertruck na výstave v Los Angeles ešte v roku 2019. Na podujatí požiadal zamestnanca Tesly, aby do okien Tesly hodil kamene. Ako píše CNN, chcel tým demonštrovať odolnosť a bezpečnosť Cybertrucku. Obidve okná sa však rozbili. Cybertruck sa predáva v USA približne od 90 000 dolárov (do 100-tisíc eur).

Viac o téme: Ramzan KadyrovTeslaElon MuskČčenskoCybetruck
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu