Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Poľská armáda aj bezpečnostné služby v pozore! Z neba spadol záhadný objekt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Leonid Shcheglov/Matthias Schrader/BelTA pool photo via AP)

DOBRE MIASTO - Poľské bezpečnostné služby aj armáda sú v pozore. Pri obci Dobre Miasto dopadol v stredu večer záhadný objekt. Armáda spolu s políciu uzavrela časť lesa a incident vyšetrujú.

archívne video

Poľskí a nórski inštruktori cvičili ukrajinských vojakov (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

V stredu (21. 8.) po 20. hodine došlo blízko osady Orzechowo patriacej pod obec Dobre Miasto k nezvyčajnej udalosti. V lese objavili záhadný predmet, ktorý okamžite vzbudil pozornosť. Polícia a armáda rýchlo dorazili na miesto a uzavreli oblasť, informoval regionálny poľský portál Twój Kurier Olsztyński (TKO).

Pôvodne sa predpokladalo, že by mohlo ísť o meteorologický balón. Potom však uvideli, že objekt je pripevnený ku kapsule s nápismi v ruštine. Tento nezvyčajný detail vyvolal ďalšie obavy a otázky o možnom pôvode a účele objektu.

Služby nateraz neposkytli žiadne oficiálne informácie o tom, čo presne spadlo na zem a či to predstavuje nejakú hrozbu. Polícia zisťuje všetky okolnosti incidentu a prípadných súvislostí s ďalšími podobnými prípadmi. Ako uviedol poľský portál Polsat, vo Varmijsko-mazúrskom vojvodstve, kde sa Orzechowo nachádza, nejde o prvý podobný incident. V predchádzajúcich prípadoch išlo o meteorologické balóny. V marci boli nájdené tri pri dedinách Kierwik, Harsz a pri meste Miłakowo.

Séria nevysvetlených udalostí v Poľsku

Poľský portál TKO pripomína sériu nevysvetlených udalostí, ktoré sa odohrali počas minulého roka. V marci 2023 sa vo Varmijsko-mazurskom vojvodstve odohrala ďalšia záhadná udalosť, ktorá ešte viac zvýšila napätie v regióne. Počas oficiálnej návštevy poľského prezidenta a ministra národnej obrany na vojenskom cvičisku spadol v jeho tesnej blízkosti nezistený predmet. Táto udalosť okamžite spustila akcie služieb, ktoré zabezpečili oblasť a začali vyšetrovanie s cieľom zistiť pôvod a povahu objektu. Napriek intenzívnemu pátraniu a záujmu médií neboli zverejnené podrobnosti o tom, čo presne záhadný predmet bol, čo len zvyšuje špekulácie a neistotu medzi miestnou komunitou.

máji 2023 došlo pri meste Nidzica k ďalšiemu záhadnému incidentu, ktorý rozrušil obyvateľov. V noci počuli hlasný buchot a výbuch, čo naznačovalo, že v oblasti mohol spadnúť neidentifikovaný predmet. Na miesto okamžite dorazili záchranné zložky a armáda a začali intenzívne pátranie. Napriek rýchlej reakcii sa dodnes nepodarilo jednoznačne určiť, čo bolo zdrojom hluku a výbuchu, ani či sa napokon podarilo lokalizovať predmet, ktorý mal spadnúť.

Viac o téme: PoľskoNeidentifikovateľný objektOrzechowo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu