Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Neuveriteľné: TÁTO žena má najširší jazyk na svete! Pozrite sa, čo s ním dokáže

Brittany Lacayová má najširší jazyk na svete.
Brittany Lacayová má najširší jazyk na svete. (Zdroj: X/@GWR)

AUSTIN - Advokátka Brittany Lacayová má nápadne široký jazyk. Orgán meria v najširšom mieste takmer osem centimetrov – a teraz jej zabezpečuje svetový rekord. O tom, že má veľký jazyk, vedela už dlhšie, no pred kolegami to doteraz tajila.

Záznamy obsahujú rôzne druhy svetových rekordov, týkajú sa aj ľudskej anatómie. Iste, najvyšší muž je klasika. Tento rekord aktuálne drží turecký Sultan Kösen s výškou 2,51 metra. Ale nadšenie vyvolávajú aj merania a porovnávania aj jednotlivých častí tela, vrátane jazyka.

Novou držiteľkou rekordu pre najširší jazyk ženy je Brittany Lacayová z Texasu v USA, ako nedávno oznámila redakcia "Guinness World Records" . Jej jazyk meria v najširšom bode 7,90 centimetra, takže je „takmer široký ako kreditná karta“. Okrem toho, jej jazyk je o 2,5 centimetra širší ako je dlhý, ak si zmeriate dĺžku od špičky po stred uzavretej hornej pery.

Rekord predtým zostal neprekonaný desať rokov. Predchádzajúcou rekordérkou bola Emily Schlenkerová z USA, ktorá titul získala ako tínedžerka s jazykom širokým 7,33 centimetra.

Nová rekordérka Lacayová, ktorá pracuje ako právnička, podľa vyjadrenia vždy vedela, že má výnimočne veľký jazyk. Jej rodina o tom často žartovala, keď bola dieťa. Ani vo sne jej však nenapadlo, že jej jazyk by mohol byť najširší na svete. To sa však zmenilo, keď jej najlepšia kamarátka poslala video Emily Schlenkerovej, ktoré Lacayovú inšpirovalo k meraniu vlastného jazyka.

Reakcie: „šok“ a „zvedavosť“

Ako reagujú iní ľudia, keď prvýkrát uvidia jej jazyk? Najčastejšie so „šokom“ a „zvedavosťou,“ uvádza Lacayová. Svojim kolegom ho nikdy neukázala a o svojom rekorde im nepovedala. Teraz, keď je rekord oficiálny, už sa nebude môcť držať späť. "Je to milé a trochu vtipné," komentovala to podľa vyhlásenia.

Rekord najširšieho jazyka u mužov je 8,88 centimetra a patrí Američanovi Brianovi Thompsonovi. Doterajším rekordérom bol Byron Schlenker, otec bývalej rekordérky Emily Schlenkerovej.

Viac o téme: JazykGuinnessova kniha rekordov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu