Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mesto Nitra mení organizáciu dopravy v Starom meste

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

NITRA - Mesto Nitra mení organizáciu dopravy na Osvaldovej ulici v Starom meste. Ulicu pri mestskej polícii zjednosmernilo, jazdiť sa po nej bude len v smere z Klokočiny do centra mesta. Pre cyklistov je zachovaná obojsmerná premávka, upozornil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Radnica týmto opatrením vytvorila dve desiatky nových parkovacích miest v centre mesta. "Pôvodne tu bolo 18 parkovacích miest, teraz tu zaparkuje celkovo až 37 áut. Zvýši sa komfort obyvateľov v tejto lokalite," skonštatoval Holúbek. Zjednosmernenie ulice zároveň pomôže upokojiť rezidenčnú lokalitu od tranzitu, tvrdí hovorca. Chodník pre chodcov zostane zachovaný v plnej šírke.

archívne video

Dopravní policajti dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pred koncertom AC/DC (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Osvaldovu ulicu mnohí obyvatelia využívajú ako skratku pri ceste z najväčšieho nitrianskeho sídliska Klokočina do centra mesta. Vyhnú sa tak frekventovanej svetelnej križovatke Hollého - Štúrova. "Tento smer jazdy sme aj preto zachovali. Prejazd ulicou v opačnom smere na Klokočinu už nie je možný," povedal Holúbek. Krátky úsek Osvaldovej ostane obojsmerný, čo umožní mestským policajtom vjazd policajných vozidiel do priestorov stanice.

Viac o téme: DopravaOrganizáciaNitraStaré mestoZmenaOsvaldova ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu