Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Izraelský útok zasiahol školu v Gaze: Hlásia najmenej sedem obetí

Raketové útoky v Pásme Gazy
Raketové útoky v Pásme Gazy (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

GAZA - Izraelský útok v utorok v meste Gaza zasiahol školu a zabil najmenej sedem ľudí, uviedli tamojšie úrady. Izraelská armáda zas tvrdí, že zasiahla veliteľstvo palestínskeho hnutia Hamas.

Palestínske úrady pre agentúru AFP uviedli, že spod trosiek budovy vytiahli telá piatich mužov a dvoch detí, pričom zranených je ďalších 15 ľudí. Agentúra Reuters píše o najmenej desiatich obetiach útoku. Presný počet mŕtvych nedokázali agentúry bezprostredne overiť.

archívne video

Hovorca IDF vysvetľuje kroky, ktoré podnikajú, aby pomohli medzinárodným organizáciám distribuovať humanitárnu pomoc civilistom v Gaze. (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Izraelská armáda vo vyhlásení oznámila, že na "teroristov, ktorí operovali vo vnútri školy, uskutočnila presný úder." Budovu podľa nej využíval Hamas ako veliteľské centrum na plánovanie a vykonávanie útokov proti Izraelu. Dodala, že urobila opatrenia na zmiernenie škôd pre miestne obyvateľstvo.Počas augusta zasiahla izraelská armáda v Gaze aj inú školu. Podľa tamojších záchranných zložiek zahynulo pri útoku 93 Palestínčanov. Izrael uviedol, že o život vtedy prišlo 31 militantov.

V posledných týždňoch armáda zasiahla niekoľko škôl v Pásme Gazy. Tvrdí, že v nich sídlia veliteľské centrá Hamasu, čo palestínske hnutie popiera. V školách sa počas vojny v Pásme Gazy ukrývajú desaťtisíce vysídlených ľudí, pripomína AFP.

Viac o téme: Obeteútok IzraelPásmo GazyŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu