Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Bosnianska polícia zastrelila ozbrojeného muža: V strede obce odpálil granát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SARAJEVO - Bosnianska polícia v pondelok v srbskej časti krajiny zastrelila muža, ktorý sa zabarikádoval v opustenom dome odkiaľ strieľal a hodil ručný granát. O incidente v utorok informovali miestne médiá.

Prestrelka sa udiala v pondelok v dedine Zovi Do, ktorá sa nachádza približne 50 kilometrov od mesta Mostar na juhu krajiny. Podľa pôvodných informácii bol muž migrant. Miestna polícia to však nepotvrdila a čaká na výsledky vyšetrovania.

Srbsko-jazyčná televízia RTV BN uviedla, že incidentu predchádzal konflikt s miestnymi obyvateľmi, ktorí muža obvinili z krádeže ovce. Muž následne podľa svedkov v obci odpálil ručný granát. Miestni preto zalarmovali políciu, ktorá plánovala muža zatknúť. Ten sa však zabarikádoval v opustenom dome, ktorý odmietal opustiť.Polícia zverejnila zábery z miesta činu, na ktorých príslušníci polície muža v angličtine opakovane vyzvali, aby sa vzdal. Ten im odpovedal, že "majú vypadnúť".Konflikt vyústil až do prestrelky, po ktorej na miesto dorazili policajné posily a obkľúčili dom. Polícii sa muža podarilo zastreliť a žiadny z jej príslušníkov neutrpel zranenia.

Viac o téme: StreľbaGranátPolícia Bosna a Hercegovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu