Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Luxusnú jachtu malo v Taliansku potopiť tornádo! Pátranie po miliardárovi pokračuje, jeho spolupracovníka zrazilo auto

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP/Alberto Lo Bianco /LaPresse, Profimedia)

RÍM - Najmenej jeden človek zahynul a šesť ďalších je nezvestných po tom, čo sa pri pobreží talianskeho Palerma potopila jachta plávajúca pod britskou vlajkou. Na palube bolo 22 ľudí, z ktorých 15 vrátane ročného dieťaťa sa talianskej pobrežnej hliadke a hasičom podarilo zachrániť. Podľa informácií britského denníka The Guardian je medzi nezvestnými aj podnikateľ v oblasti technológií Mike Lynch.

Päťdesiatdeväťročný Lynch, známy ako zakladateľ spoločnosti Autonomy Corporation, je podľa zdroja oboznámeného s vyšetrovaním jedným zo štyroch nezvestných Britov, zatiaľ čo jeho manželka Angela Bacaresová bola zachránená. Nezvestní sa aj dvaja Američania a jeden Kanaďan. Lynchov hovorca sa zatiaľ odmietol vyjadriť, píše The Guardian. Pátranie po nezvestných pokračuje a zapojil sa do neho aj vrtuľník.

Predpokladá sa, že takmer 50 metrov dlhé plavidlo sa potopilo, keď oblasť zasiahlo tornádo. Na palube lode, ktorá vyplávala v nedeľu večer z prístavu Porticello, boli väčšinou Briti. Podľa talianskeho spravodajského serveru Il Fatto Quotidiano sa jachta potopila ráno okolo piatej hodiny. Potápači sa už podľa niektorých zdrojov dostali k vraku, ktorý je v hĺbke 49 metrov asi 800 metrov od pobrežia.

Taliansky denník Corriere della Sera uviedol, že sa jachta volala Bayesian a postavili ju v talianskych dokoch Perini v roku 2008. Luxusná loď má hliníkový trup a podľa internetových stránok špecializovaných na jachty je jej kapacita 12 hostí a až desaťčlenná posádka.

Záchranári pátrajú v oblasti, kde sa potopila plachetnica Bayesan plaviaca sa pod britskou zástavou počas búrky v Stredozemnom mori pri pobreží sicílskej dedinky Porticello neďaleko Palerma
Zobraziť galériu (2)
Záchranári pátrajú v oblasti, kde sa potopila plachetnica Bayesan plaviaca sa pod britskou zástavou počas búrky v Stredozemnom mori pri pobreží sicílskej dedinky Porticello neďaleko Palerma  (Zdroj: TASR/AP/Alberto Lo Bianco /LaPresse)

Miliardár čelil v minulosti obvineniam

Medzi nezvestnými sú okrem podnikateľa Mikea Lyncha a jeho18-ročná dcéra Hannah, Jonathan Bloomer z vedenia investičnej banky Morgan Stanley a Lynchov právnik Chris Morvillo s manželkou, dodáva APA.

Lynch čelil obvineniam z podvodu a hrozil mu trest odňatia slobody v spojitosti s predajom jeho firmy Autonomy spoločnosti Hewlett-Packard, súd v USA ho však v júni zbavil obvinení, informovala stanica BBC. Lynchovu manželku Angelu Bacaresovú sa z lode podarilo zachrániť.

Jeho spolupracovníka cez víkend zrazilo auto

Spolu s Lynchom bol v spojitosti s predajom jeho firmy Autonomy v minulosti obvinený aj jeho spolupracovník Stephen Chamberlain. Advokát Gary Lincenberg dnes oznámil, že toho cez víkend v britskom Cambridgeshire zrazilo auto, keď si išiel zabehať, pričom zrazneniam podľahol. Britská polícia aktuálne pátra po svedkoch tejto nehody.

Viac o téme: SicíliaPalermoJachtaMike Lynch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu