Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Hrôzostrašné zábery: Na hudobnom festivale začali horieť kabínky ruského kola

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/altarimini)

LIPSKO — Počas hudobného festivalu Highfield, ktorý sa cez víkend koná neďaleko Lipska v nemeckej spolkovej krajine Sasko, začali v sobotu horieť dve kabínky ruského kola. Viac ako 30 ľudí sa nadýchalo splodín horenia, uviedla pre agentúru DPA hovorkyňa polície.

Jedna z kabínok začala so zatiaľ neznámych príčin horieť okolo 21.00 h, z nej plamene preskočili na ďalšiu. Medzi zranenými sú aj štyria policajti. Osemnásť zranených ošetrili v nemocnici, jedna osoba utrpela zranenia pri páde.Obe kabínky, ktoré kompletne zhoreli, sa v tom čase nachádzali na úplnom vrchu ruského kola. Ľudí z kabínok postupne evakuovali.

V čase incidentu vystupoval nemecký raper Ski Aggu, ktorý na Instagrame uviedol, že je „zhrozený a šokovaný“ tým, čo sa stalo.Festival bol po požiari dočasne prerušený. Asi hodinu po vypuknutí požiaru sa jednom pódiu objavilo oznámenie, že zranení sú v poriadku a festival bude pokračovať vystúpením nemeckého rapera Cro. Stalo sa tak okolo 23. hodiny.

Vyšetrujú príčinu požiaru ruského kola pri Lipsku: 23 ľudí je zranených

Najmenej 23 ľudí utrpelo zranenia po tom, čo v sobotu počas hudobného festivalu Highfield neďaleko Lipska v nemeckej spolkovej krajine Sasko začali horieť dve kabínky ruského kola. V nedeľu to vo vyhlásení uviedla tamojšia polícia.V nedeľu v ranných hodinách prišiel na miesto incidentu špecializovaný vyšetrovateľ, ktorý začal skúmať príčinu nešťastia, dodala prostredníctvom svojej hovorkyne polícia.

Najprv začala horieť jedna z kabínok ruského kola v sobotu približne o 21.00 SELČ. Oheň sa vzápätí rozšíril aj na druhú kabínku. Požiar obe kabínky kompletne zničil, píše DPA.Z dovedna 23 zranených osôb štyri utrpeli popáleniny a jedna utrpela zranenia v dôsledku pádu. Ďalší zranení vrátane prvých ľudí, ktorí prišli na pomoc a najmenej štyroch policajtov, sa nadýchali splodín horenia.   

  

   

Jeden z návštevníkov festivalu z Kolína nad Rýnom vypovedal, že ruské kolo sa náhle zrýchlilo. Horiace gondoly sa nachádzali na samom vrchu kolesa. Ľudí z kabínok postupne evakuovali.V čase vypuknutia požiaru vystupoval nemecký raper Ski Aggu, ktorý v súvislosti s incidentom uviedol, že je "absolútne šokovaný".Festival bol po požiari dočasne prerušený. Asi hodinu po vypuknutí požiaru sa jednom pódiu objavilo oznámenie, že zranení sú v poriadku a festival bude pokračovať vystúpením nemeckého rapera Cro. Stalo sa tak okolo 23. hodiny.

 

 

Viac o téme: PožiarRuské koloNemeckoFestivalKabínky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu