Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Nigéria čelí nárastu únosov: Tentokát je unesených 20 študentov medicíny a jeden lekár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Cheikh A.T Sy)

LAGOS - Dvadsať študentov medicíny uniesli na východe Nigériie cestou na výročný zjazd, uviedla v sobotu tamojšia polícia i univerzitné zdroje.

K únosu študentov došlo podľa nigérijskej Federácie katolíckych študentov medicíny a zubného lekárstva ešte vo štvrtok. Medzi unesenými je 20 študentov a jeden lekár, ktorý ich sprevádzal cestou na lekársky zjazd do mesta Enugu. Išlo pritom o študentov medicíny z univerzít v mestách Maiduguri a Jos.Ako spresnil generálny tajomník nigérijskej asociácie študentov medicíny, za ich prepustenie sa požaduje výkupné.K únosu študentov a lekára došlo na ceste v blízkosti mesta Otukpo, menej než 150 kilometrov vzdialeného od Enugu, ktoré sa pravidelne stáva terčom útokov či únosov.

Nigéria je v uplynulom období stále častejšie vystavená únosom, a to najmä v súvislosti so závažnou ekonomickou krízou, ktorá čoraz väčšie množstvo ľudí núti uchýliť sa k zločinu, píše AFP.Oficiálne údajne o počtoch únosov sú však nespoľahlivé a množstvo takýchto prípadov sa úradom ani nenahlási.Krajina v roku 2022 prijala zákon zakazujúci vyplatenie výkupného únoscom, mnoho rodín však uvádza, že inú možnosť nemá.

Viac o téme: ŠtudentiMedicínaNigériaúnos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu