Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Tragédia vo Švajčiarsku: Pri pokuse zdolať horu Matterhorn zahynuli traja horolezci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERN - Traja horolezci zahynuli za uplynulé tri dni počas pokusu o výstup na horu Matterhorn vo Švajčiarsku, uviedla v sobotu tamojšia polícia.

Jeden alpinista prišiel o život ešte v piatok, keď spadol približne do hĺbky 800 metrov, spresnili policajné zdroje. Ďalší dvaja horolezci zahynuli po pádoch do hĺbky 1000 metrov.Spomínaná dvojica vyrazila z horskej chaty ešte v stredu s cieľom zdolať 4.478 metrov vysoký alpský vrchol Matterhorn. Keď sa zo svojej expedície nevrátili, miestne úrady spustili pátranie. Ich telá napokon objavili počas prieskumného letu na severnej strane Mattterhornu.

Ani jedna z obetí doposiaľ nebola identifikovaná a prebieha vyšetrovanie s cieľom zistenia príčiny nešťastia, uviedla pre DPA polícia okruhu Valas.Správca horskej chaty Hörnlihütte, kde bola dvojica ubytovaná, uviedol, že krátko po odchode horolezcov sa cez oblasť prehnal búrkový front. "Pravdepodobne ich zasiahol," dodal.Matterhorn sa považuje za jednu z najsmrtiacejších vrcholov na svete. Od začiatku záznamov v roku 1865 prišli pri pokuse o jeho zdolanie o život stovky ľudí.

Viac o téme: Polícia Švajčiarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu