Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Polícia v Británii obvinila ľudí: Má ísť o pravicový terorizmus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia obvinila 18-ročného muža a 19-ročnú ženu z trestných činov terorizmu súvisiacich s ich údajnou extrémne pravicovou činnosťou, oznámila polícia v piatkovom vyhlásení. Informuje správa agentúry Reuters a stanice Sky News.

Polícia uviedla, že vyšetrovanie nesúviselo s nedávnymi nepokojmi po úmrtí troch mladých dievčat, ktoré koncom júla zavraždil v Southporte mladík narodený rwandským rodičom v Británii. Rex William Henry Clark z mesta Ilford a Sofija Vinogradovová z Cheshuntu sú obvinení z prípravy teroristických skutkov. Vinogradová je navyše obvinená v dvoch prípadoch zo zhromažďovania informácií, ktoré by mohli byť užitočné pre osobu pripravujúcu takýto čin.

archívne video

Na protivládny protest v Budapešti organizovaný Magyarom prišli tisíce ľudí (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

Šéf protiteroristickej jednotky metropolitnej polície Dominic Murphy ubezpečil, že v súvislosti so zadržanými nehrozí teroristický útok. Vinogradovovú zadržala polícia 4. augusta pre podozrenie z držby strelnej zbrane, no neskôr ju prepustila na kauciu. Následne ju 10. augusta znova zadržali. V rovnaký deň zaistila polícia aj Clarka. Obaja obvinení sa pravdepodobne ešte v piatok postavia pred súd v Londýne.

Viac o téme: Polícia BritániaTerorizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu