Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rakúska polícia vyšetruje smrť českého turistu (†39)! Havaroval, na ceste ho našiel náhodný chodec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LANS - Ťažkým zraneniam hlavy podľahol 39-ročný Čech, ktorý v pondelok popoludní havaroval v rakúskom Lanse na elektrokolobežke. Zomrel v nemocnici. Informovala o tom dnes agentúra APA.

archívne video

Nikdy nenechávajte deti v rozpálených autách (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Česká ambasáda má od rakúskej polície informácie o úmrtí Čecha v Tirolsku v dôsledku pádu z elektrokolobežky, informovala Mariana Wernerová z odboru komunikácie čského ministerstva zahraničia. Viac informácií úrad neposkytne s ohľadom na rodinu.

Muža našiel náhodný chodec ležiaci na zemi, poskytol mu prvú pomoc a zavolal záchranné zložky. Potom bol Čech transportovaný do nemocnice v Innsbrucku. Nehoda sa podľa informácií rakúskej televízie ORF odohrala v pondelok okolo 15.30 h, muž svojim zraneniam podľahol neskôr popoludní. Rakúska polícia príčinu nehody vyšetruje a hľadá svedkov, ktorí by ju pomohli objasniť.

Lans je malá obec vzdialená asi desať kilometrov od Innsbrucku v spolkovej krajine Tirolsko. "Môžeme potvrdiť, že náš zastupiteľský úrad má od rakúskej polície informácie o úmrtí českého občana v Tirolsku, a to v dôsledku pádu z elektrokolobežky. S ohľadom na rodinu nebudeme poskytovať ďalšie informácie," uviedla Wernerová.

Viac o téme: ČechElektrokolobežkaLans
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu