Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Letecká základňa USA v Sýrii sa stala terčom útoku! Škody ani zranených nehlásia

Vlajka Spojených štátov
Vlajka Spojených štátov (Zdroj: antipropaganda.sk)

DAMASK - Americká letecká základňa na severovýchode Sýrie sa v noci na stredu stala terčom raketového útoku. Vypálené projektily zariadenie nezasiahli, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na dva nemenované zdroje zo Spojených štátov.

Bezpečnostný predstaviteľ predtým pre Reuters povedal, že na základňu v sýrskej provincii Dajr az-Zaur zaútočila Iránom podporovaná militantná skupina pomocou šiestich rakiet, pričom všetky dopadli do blízkosti zariadenia na plynovom poli. Koalícia vedená USA podľa neho na útok odpovedala delostrelectvom.

archívne video

Pristátie letky 9. spojeneckých vrtuľníkov Blackhawk v Prešove (Zdroj: TASR / Milan Kapusta)

Z miesta podľa citovaného zdroja nehlásili žiadnych zranených. Predbežné informácie, na ktoré sa odvolal, sa však podľa Reuters ešte môžu zmeniť. Libanonská proiránska televízia al-Majádín uviedla, že po útoku vo vzduchu nad oblasťou intenzívne lietali americké vojenské lietadlá.

Ministerstvo obrany USA (Pentagón) v utorok potvrdilo, že pri minulotýždňovom útoku dronom na základňu v Sýrii sa zranili ôsmi americkí vojaci, ktorých ošetrili pre traumatické poranenie mozgu a vdýchnutie dymu.

USA majú približne 900 vojakov rozmiestených v Sýrii a ďalších 2 500 v Iraku v rámci medzinárodnej koalície, ktorá vznikla v roku 2014 v snahe bojovať proti Islamskému štátu.

Viac o téme: Letecká základňaUSASýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu