Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

MIMORIADNE Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie: Bolo cítiť v celej krajine

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB - Oblasťou chorvátskej Koprivnice otriaslo zemetrasenie o sile 4,0 stupňa Richterovej stupnice. Otrasy bolo cítiť aj v Maďarsku a Rakúsku.

Seizmografi Seizmologickej služby Chorvátskej republiky oznámili, že v utorok o 8:43 zaznamenali 17 km severne od Križevci dosť silné zemetrasenie. Veľkosť zemetrasenia bola 4,0 podľa Richterovej stupnice. Bolo to cítiť v širšej oblasti severného Chorvátska.

Prvé zemetrasenie zaregistrovalo služba EMSC, ktorá oznámila, že zemetrasenie malo silu 4,6 stupňa Richterovej stupnice. Neskôr ju upravili na 4,1 a nakoniec znížili na 3,9 Richterovej stupnice. Epicentrum zemetrasenia bolo v hĺbke 10 kilometrov.

„Ako keby vybuchla bomba a potom sa otriasala zem,“ znie jeden z komentárov. „Hrozný pocit, zahrmelo a celý dom sa triasol, trvalo to niekoľko sekúnd,“ napísal jeden používateľ aplikácie EMSC.

V krátkom čase dostalo EMSC stovky pripomienok od občanov, ktorí hlásili, že pocítili zemetrasenie.  Zemetrasenie bolo cítiť v širšej oblasti severného Chorvátska a 112 okresných centier zatiaľ nedostalo žiadne správy o škodách, píšu chorvátske médiá.

Ako píše iMeteo.sk, otrasy pocítili aj v Maďarsku v oblasti Balatonu a na juhovýchode Rakúska.

Viac o téme: Zemetrasenie Chorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu