Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

FBI vyšetruje podozrenia z iránskeho hackerského útoku na kampane v USA

(Zdroj: SITA/AP Photo/Gerald Herbert)

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) preveruje podozrenia, že Irán sa pokúsil o hackerský útok na poradcov demokratickej kampane prezidenta Joea Bidena a viceprezidentky Kamaly Harrisovej, ako aj na spolupracovníka republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, informoval v pondelok denník The Washington Post. Informuje o tom agentúra Reuters.

FBI začal vyšetrovanie ešte v júni, keď Biden bol kandidátom na prezidenta v novembrových voľbách. FBI podozrieva Irán, že stojí za pokusmi ukradnúť údaje z oboch prezidentských kampaní v USA, uviedol denník s odvolaním sa na zdroje oboznámené so záležitosťou. Vyšetrovatelia nenašli dôkazy o tom, že pokusy o hackerské útoky na kampaň Demokratickej strany boli úspešné, uviedol The Washington Post.

Trumpov tím cez víkend uviedol, že Irán sa nabúral do jednej z jeho webových stránok. FBI v pondelok oznámil, že začal vyšetrovať prípad možného hackerského útoku na internú komunikáciu kampane bývalej hlavy štátu a súčasného republikánskeho kandidáta v novembrových prezidentských voľbách Trumpa. Irán popiera, že by zasahoval do amerických volieb.

Viac o téme: USADonald TrumpIránFBIKamala Harissová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu