Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragický koniec túry v bavorských Alpách: Mladý turista zahynul po páde na masíve Watzmann

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay)

MNÍCHOV - Počas výstupu na vrchol masívu Watzmann v Berchtesgadenských Alpách v juhonemeckom Bavorsku zomrel jeden muž následkom pádu. V pondelok to uviedla agentúra DPA.

Polícia uviedla, že zmiznutie 23-ročného muža z bavorského mesta Erlangen nahlásil jeho kamarát ešte v sobotu večer. Záchranári telo muža našli nasledujúci deň a helikoptérou ho previezli do údolia. Hovorca polície uviedol, že smrť muža spôsobil pád. Predpokladá sa, že spadol v oblasti stredného z troch vrcholov masívu Watzmann na jeho západnej strane.

Podľa polície mali obaja priatelia v úmysle prejsť Watzmann spoločne. Pre zlé poveternostné podmienky sa však jeden z nich rozhodol v túre nepokračovať a po prestávke na jednom z vrcholov sa rozišli. Muž následne pokračoval v túre na stredný z vrchol s názvom Mittelspitze s ďalšou skupinou turistov. Mittelspitze sa nachádza vo výške 2713 metrov nad morom.

Po nahlásení zmiznutia po mužovi začala pátrať hraničná polícia a horská záchranná služba s pomocou vrtuľníka. Pre zlé poveternostné podmienky však pátraciu akciu zrušili. Pokračovalo sa v nej až v nedeľu, kedy záchranári našli jeho telo. Polícia sa teraz pokúša nájsť svedkov a zistiť viac o príčinách mužovho pádu.

 

 

3 faz

 

Viac o téme: TuristaAlpyPád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu