Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Eiffelovu vežu museli tesne pred koncom olympiády evakuvať: Po pamiatke liezol muž

Francúzsko
Francúzsko (Zdroj: TASR/AP Photo/Michel Euler)

PARÍŽ - Polícia dnes v Paríži zadržala neznámeho muža, ktorý liezol bez istenia po Eiffelovej veži, uvádza televízia BFMTV. Úrady kvôli incidentu pamiatku a jej okolie evakuovali len niekoľko hodín pred začiatkom záverečného ceremoniálu parížskych olympijských hier. Podľa agentúry AP sa však nečaká, že by veža bola jeho súčasťou.

Lezec bez trička sa po veži pohyboval bez lana a bol videný tesne nad olympijskými kruhmi umiestnenými nad prvou vyhliadkovou platformou pre návštevníkov. Kde svoj výstup začal, nebolo jasné. Podľa agentúry Reuters liezol po severnej strane veže, kým sa v polovici cesty stretol s políciou.

Tá okolo 15.00h vykázala návštevníkov z časti priestranstva Martovho poľa, kde sa veža nachádza, píše AP. Asi o pol hodiny neskôr umožnila odísť ľuďom, ktorí nakrátko zostali uzavretí nad olympijskými kruhmi. Na sociálnych sieťach sa čoskoro objavili zábery lezca, ktorý v jednom videu hovorí prizerajúcim: "Strašné teplo, čo? "

Eiffelova veža bola ústredným prvkom otváracieho ceremoniálu letnej olympiády, ktorý sa odohrával v centre Paríža a skončil vystúpením speváčky Céline Dionovej na pamiatke týčiacej sa nad riekou Seinou. Slávnostné zakončenie hier sa ale večer koná v aréne Stade de France na predmestí Saint-Denis.

archívne video

Anna Karolína Schmiedlová: Mrzí ma, že sa mi nepodarilo získať medailu (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Viac o téme: LezecOlympijske hryParížEiffelova vežaIncident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu