Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Tragédia na rieke Labe: Dievčatko sa utopilo pred zrakom svojich rodičov

Na pátraní po dievčatku sa podieľalo 50 ľudí.
Na pátraní po dievčatku sa podieľalo 50 ľudí. (Zdroj: profimedia.sk)

HAMBURG - Záchranári sa nechceli dlho vzdať: Vo štvrtok poobede v Labe zmizlo pod hladinou dievča. Hasičský zbor a záchranné zložky DLRG zasahovali vo veľkom celé hodiny. No neskoro večer sa vzdali všetkej nádeje. "Je to pre nás obzvlášť hrozná operácia," uviedol hovorca hasičského zboru.

Popoludní sa v Hamburgu-Blankenese utopilo desaťročné dievča v Labe pred očami svojich rodičov. Záchranári hľadali dieťa celé hodiny s veľkým kontingentom, nechceli sa vzdať nádeje. "Je to pre nás obzvlášť hrozná operácia," povedal hovorca hasičského zboru. O rodičov sa starala núdzová pastoračná starostlivosť.

archívne video

Pri Senci objavili v jazere dve mŕtve telá! (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Okolo 20:50 pátranie zastavili. V piatok sa podľa hovorcu pokračovať nebude. Treba predpokladať, že sa dieťa utopilo, povedal. "Všetci sme veľmi zasiahnutí."

Polícia bola podľa informácií zalarmovaná krátko pred 16:00. Povedali jej, že v Labe hrozí utopenie dieťaťa. Podľa hasičského zboru okolo 50 ľudí prehľadalo okolie miesta nehody na Falkensteiner Ufer. Kvôli prúdu Labe sa neskôr rozšíril okruh hľadania na 400 až 500 metrov. V službe boli hasiči a DLRG s člnmi, dieťa hľadali aj potápači. Nad Labe krúžili vrtuľníky. Používali sa aj drony a špeciálny sonarový čln.

Viac o téme: UtopenieNemeckoLabe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu