Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragédia v Prahe! Kus rímsy spadol na električkovú zastávku, muž zomrel

(Zdroj: X/HasiciPraha)

PRAHA - V Lazarskej ulici v centre Prahy spadol dnes predpoludním kus rímsy zo strechy a na električkovej zastávke zasiahol muža, ktorý aj napriek okamžitej pomoci na mieste zomrel. Ulica je úplne uzavretá a bude ešte niekoľko hodín, uviedla polícia pred 13.00 h na sieti X. Poukázala na to, že v čase tragickej udalosti prechádzala mestom silná búrka s prívalovým dažďom. Hasiči dodali, že po nešťastí z rímsy rozobrali zhruba 100 kilogramu uvoľneného materiálu hroziaceho pádom. V budove sídli Poisťovňa VZP (PVZP), jej vyjadrenie ČTK zisťuje. Objekt podľa katastra nehnuteľností patrí spoločnosti PVZP servis. PVZP je dcérskou spoločnosťou Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VZP).

Prípadom sa zaoberajú policajti, ktorí budú zisťovať príčinu a okolnosti nešťastia vrátane prípadných pochybení. Na mieste zasahovali tiež pražskí hasiči a záchranári. "Aktuálne zasahujeme v Lazarskej ulici v Prahe 1, kde zo strechy spadol pravdepodobne kus rímsy. Na mieste prebiehala resuscitácia jedného muža, ktorá, žiaľ, nebola úspešná. Ulica je úplne uzavretá," povedala popoludní polícia. Neskôr uviedla, že uzavretá bude ešte niekoľko hodín.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Záchranná služba na miesto vyslala posádku, lekára a inšpektora. "Jednalo sa o veľmi vážny úraz. Prebehla resuscitácia, žiaľ, zranenia boli natoľko vážne, že muž zhruba okolo 50 rokov na mieste zomrel," povedala hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová.

Očitý svedok nešťastia povedal, že muž stál na zastávke sám. Naopak na protiľahlej zastávke sa pred prudkým dažďom schovávalo niekoľko ľudí. Keď videli, že muža niečo zasiahlo, rozbehli sa k nemu, zavolali záchrannú službu a poskytovali mu prvú pomoc vrátane masáže srdca. Zasiahnutému ale už nedokázali pomôcť ani záchranári, ktorí podľa svedka prišli do piatich minút od nahlásenia udalosti.

Lazarská je nie príliš dlhá, ale frekventovaná ulica spájajúca Spálenú a Vodičkovu ulicu a je na nej centrálna prestupná zastávka nočných električkových liniek. V čase terajšej opravy električkovej trate cez Václavské námestie do nej zachádza špeciálna linka 39, ktorá končí v zastávke Vodičkova. Dopravný podnik uviedol, že linka do Lazarskej kvôli zásahu integrovaného záchranného systému nepremáva a je odklonená cez Karlovo námestie, Palackého námestie a Myslíkovu ulicu späť na svoju trasu. Upozornil tiež, že nemožno použiť výťah zo stanice metra Národný, ktorý je na Lazarskej ulici.

Viac o téme: ElektričkaNešťastieúmrtieRímsaPrahaČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu