Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Falošný popol pre pozostalých, všade rozkladajúce sa mŕtvoly: Majitelia pohrebnej služby už poznajú svoj trest

Manželia Jon a Carie Hallfordovci
Manželia Jon a Carie Hallfordovci (Zdroj: SITA/Muskogee County Sheriff’s Office via AP)

DENVER - Americký súd nariadil majiteľom pohrebnej služby v americkom štáte Colorado, ktorí podľa obžaloby prechovávali takmer 200 tlejúcich tiel a pozostalým posielali falošný popol, aby odškodnili príbuzných čiastkou 950 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AP.

Manželia Jon a Carie Hallfordovci boli obvinení z toho, že vo svojej pohrebnej službe s názvom Return to Nature (Návrat do prírody) nedovolene nakladali s telami, falšovali pohrebné záznamy a rozosielali pozostalým falošný popol, ktorý príbuzní zosnulých nevedomky ukladali.

archívne video

Zábery z medzinárodnej výstavy pohrebníctva v Bologni (Zdroj: Tomáš Stríž)

Podľa AP je v pondelok ohlásený verdikt v občianskoprávnom spore skôr symbolický, pretože majitelia sú v platobnej neschopnosti. Hallfordovci proces neuznávali a na súdne vypočutie nechodili.

Manželia podľa obžaloby nahromadili 190 tiel v nevyužívanej budove. Keď do nej vlani na jeseň vstúpili vyšetrovatelia, objavili telá v rôznom štádiu rozkladu, niektoré plné červov. Niektoré patrili ľuďom, ktorí zomreli v roku 2019, ďalší v neskorších rokoch. Podlaha budovy bola podľa médií pokrytá tekutinami z rozkladajúcich sa tiel.

Podľa vyšetrovateľov investovali peniaze utŕžené za pohrebné služby do kryptomien, kúpili si za ne dve vozidlá v celkovej hodnote 120-tisíc dolárov alebo vyrazili na večeru do Las Vegas, kde utratili 1500 dolárov.

Viac o téme: Pohrebná službaHallfordovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu