Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Úkryt pred teplom! Lyon ponúka bezplatné lístky do klimatizovaných kín

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Tretie najväčšie francúzske mesto Lyon ponúka svojim sociálne znevýhodneným obyvateľom bezplatné lístky do kina, aby si v klimatizovaných sálach mohli odpočinúť od horúčav. Informuje agentúra DPA.

"Tvárou v tvár intenzívnym horúčavám si nie sme všetci rovní," tvrdí starosta Lyonu Grégory Doucet. "Aby mohol mať každý prístup k potrebným vychladeným priestorom, rozdáva mesto Lyon bezplatné lístky do kina," dodal.

archívne video

Opití nemeckí turisti sa vykúpali vo fontáne v Plzni (Zdroj: Facebook/Městská policie Plzeň)

Ak si chcú obyvatelia Lyonu nárokovať bezplatné lístky do kina, musia sa preukázať dokladom o poberaní sociálnych dávok alebo dávok na podporu rodiny. DPA približuje, že mnohé sociálne bytovky nie sú vo Francúzsku pred horúčavami riadne chránené.

Obdobné opatrenie ako kiná zaviedli v Lyone aj dve múzeá a počas horúčav ponúkajú návštevníkom bezplatné vstupy. Mesto, v ktorom sa tento týždeň očakávajú denné teploty až do 34 stupňov Celzia tiež predĺžilo otváracie hodiny kúpalísk a parkov. Počas leta sú tam zároveň na troch miestach k dispozícii tieniace zariadenia aj rozprašovače vody.

Viac o téme: TeploLístkyHorúčavaLyon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu