Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Prudká zmena Trumpovho názoru: Po zdrvujúcich výsledkov prieskumov už chváli Bidena, bojí sa Harrisovej?

Trump a Biden počas predvolebnej debaty
Trump a Biden počas predvolebnej debaty (Zdroj: AP Photo/John Bazemore)

HARRISBURG - Donald Trump vyhlásil, že Joe Biden nie je príliš starý na to, aby bol prezidentom. Predtým republikáni sústavne uvádzali vysoký vek politika ako hlavný dôvod jeho neschopnosti.

Donald Trump sa počas prejavu v Harrisburgu v Pensylvánii zaoberal otázkou veku Joea Bidena. Znie to, ako keby republikáni zmenili kurz: "Nie je starý. Vo veku 81 rokov nie je starý," povedal bývalý prezident s tým, že má priateľov, ktorí sú aj vo veku 95 rokov mentálne zdraví.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Vek predsa len nie je faktorom pre prezidentský úrad?

Podľa Newsweeku Trump v súvislosti so správou osobitného poradcu Roberta Hura uviedol, že Biden bol vykreslený ako "sympatický, dobromyseľný, starší muž so slabou pamäťou". Trump povedal: "Špeciálny právny zástupca ho v podstate posúdil ako duševne nespôsobilého." Napriek tomu zdôraznil, že vek nie je pred voľbami v USA rozhodujúcim faktorom.

Trump ostro kritizoval Bidena a nazval ho „zlým 81-ročným starcom“, ktorý ničí krajinu. Ako uvádza Newsweek, Trump zaútočil aj na viceprezidentku Kamalu Harrisovú a povedal, že je „ešte horšia“ ako Biden. Stalo sa to deň po tom, čo Harrisová zverejnila kampaň o imigrácii.

Trump v tom istom prejave spochybnil Harrisovej politickú zdatnosť a vyjadril sa k jej veku. "Myslel som si, že je o niečo mladšia, ale má 60 rokov," povedal. Podľa Newsweeku to viedlo k menej nadšenej reakcii publika, ktoré začalo z podujatia odchádzať.

Demokrati nazývajú Trumpa a spol. „čudnými“

Demokrati sa momentálne dostávajú na titulky novín s novou stratégiou. Začali nazývať Trumpa, jeho kandidáta na viceprezidenta J.D. Vancea a ďalších republikánov „čudnými“. 

Cieľom taktiky je využiť Vanceove kontroverzné komentáre o potratoch a názory na bezdetných politických lídrov na diskreditáciu jeho oponentov. David Karpf, profesor strategickej komunikácie na Univerzite Georga Washingtona, toto vyjadrenie ocenil.

Viac o téme: Donald TrumpJoe BidenPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu