Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Obrovský lesný požiar! Šíri sa veľmi rýchlo, evakuovaných muselo byť viac ako 4-tisíc ľudí

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Noah Berger)

SACRAMENTO - Veľký lesný požiar sa rýchlo šíri na severe amerického štátu Kalifornia, evakuovaných muselo byť viac ako 4000 ľudí, uviedli v piatok miestne úrady. Požiare sužujú aj americké štáty Idaho a Oregon, kde pri hasení plameňov zahynul pilot hasičského lietadla. Informuje o tom agentúra AFP a AP.

V Kalifornii sa plamene v čase horúčav rýchlo rozšírili na plochu o veľkosti takmer 100.000 hektárov a naďalej naberajú na sile. Toto leto ide v tomto americkom štáte zatiaľ o najintenzívnejší lesný požiar. Napriek úsiliu takmer 1700 hasičov sa ho zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu.

Obrovský lesný požiar! Šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Noah Berger)

Obrovský lesný požiar! Šíri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Photo/Noah Berger)

Úrady museli pre šíriace sa plamene evakuovať 4000 ľudí z obcí Cohasset a Forest Ranch a ďalších 400 osôb z mesta Chico, pri ktorom požiar v stredu vypukol po tom, ako muž odtlačil do rokliny horiace auto. Polícia ho zadržala. Oheň zatiaľ zničil 134 budov, informovali úrady. Na východe štátu Oregon záchranári v piatok našli malé hasičské lietadlo, ktoré sa stratilo počas hasenia plameňov pri dedinke Seneca. Lietadlo spadlo v zalesnenej oblasti, pilot zahynul. V Idahu vypukol lesný požiar po zásahu bleskom, úrady preventívne evakuovali malú obec Juliaetta asi 40 kilometrov juhovýchodne od mesta Moscow.

Viac o téme: KaliforniaPožiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu