Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Juhoafrická polícia odhalila tajný výcvikový tábor: Zadržala 95 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Marckinson Pierre)

JOHANNESBURG - Juhoafrická polícia odhalila v provincii Mpumalanga tajný vojenský výcvikový tábor, v ktorom sa nachádzalo 95 líbyjských občanov. Úrady sa domnievajú, že tábor je súčasťou väčšej siete a vyšetrujú možné prepojenie s trestnou činnosťou.

Tábor bol objavený na farme vo White River v provincii Mpumalanga, približne 360 kilometrov severovýchodne od Johannesburgu, uviedla polícia. Táto provincia hraničí so susediacimi krajinami Mozambikom a Svazijskom.Líbyjčania vraj tvrdili, že sú stážistami bezpečnostnej služby na študentské víza, ale policajné vyšetrovanie naznačuje, že v skutočnosti išlo o vojenský výcvik. Tábor bol vybavený stanmi a zariadením vo vojenskom štýle."Podľa druhu vybavenia, ktoré sme tu našli, tu prebiehal intenzívny vojenský výcvik. V podstate to bola vojenská základňa," povedal hovorca miestnej polície.

Nález tábora vyvolal obavy o bezpečnosť, pričom úrady vyšetrujú povahu výcviku a osoby, ktoré za ním stoja. Líbyjskí štátni príslušníci sú v súčasnosti vo väzbe, kde ich vypočúvajú.Miestni predstavitelia majú podozrenie, že v regióne, ktorý je známy nelegálnym prisťahovalectvom, existuje viac takýchto táborov. Polícia vyšetruje možnú spojitosť medzi táborom a nedávnymi zločinmi v oblasti vrátane znásilnení a lúpeží.

Viac o téme: ZadržaniePolícia AfrikaVojenský táborMpumalanga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu