Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pri hraniciach s Holandskom odhalili nemecké úrady veľké laboratórium na výrobu drog

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ESSEN - Nemecké colné úrady odhalili pri hraniciach Nemecka s Holandskom laboratórium, kde zaistili takmer 200 kilogramov syntetických drog v hodnote presahujúcej desať miliónov eur. Informuje agentúra DPA.

Ide o najväčšie laboratórium na výrobu extázy, aké bolo objavené za posledných 23 rokov, uviedla prokuratúra v Aachene a colné úrady v Essene. Obe mestá sa nachádzajú v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko na západe Nemecka.

archívne video

Česká polícia stíha 14 ľudí kvôli dovážaniu drog zo Slovenska (Zdroj: policie.cz)

Laboratórium sa nachádzalo v meste Hückelhoven, ďalšie súvisiace priestory v sklade v neďalekom Nettetali. Raziu tam colníci vykonali podľa štvrtkového vyhlásenia prokuratúry ešte v máji. Okrem 200 kilogramov extázy tam našli aj približne 6 500 litrov rôznych chemických látok a viac než 130-tisíc eur v hotovosti.

Zo zaistených surovín by bolo podľa úradov možné vyrobiť viac než jeden a štvrť milióna tabletiek extázy, ktorých hodnota by bola viac než desať miliónov eur. Na mieste zadržali 57-ročného podozrivého, ktorý sa teraz nachádza vo vyšetrovacej väzbe. Ďalšiu zadržanú osobu medzičasom prepustili.

V súvislosti s týmto prípadom úrady v polovici júla prehľadali ďalších šesť objektov v Belgicku a Holandsku a zadržali 56-ročného Holanďana. Naďalej pátrajú po jednom Belgičanovi.

Viac o téme: LaboratóriumNemeckoHolandskoDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu