Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Obrovské NEŠŤASTIE: VIDEO Malý Ryder (1) utrpel ťažké POPÁLENINY na takmer polovici tela! TOTO bol dôvod

Ryder Flanagan (1) utrpel po kontakte s rozpálenou fritézou vážne popáleniny
Ryder Flanagan (1) utrpel po kontakte s rozpálenou fritézou vážne popáleniny (Zdroj: Facebook/Abigail Flanagon)

DAHLONEGA – Materská dovolenka je niekedy aj bojom o život. Opatera 24/7 má svoje pre aj proti, ale v konečnom výsledku ide hlavne o zdravie nového prírastku. Keď však na deti prestaneme dávať pozor, môže sa nám to škaredo vyplatiť.

archívne video

Pacientom v UNB s popáleninami vedia pomôcť pomocou prasacej kože (Zdroj: Facebook/Univerzitná nemocnica Bratislava)

Deti sú od útleho veku hravé, zvedavé a čo je najhoršie, všetkého sa chcú chytať. Na toto prvotné spoznávanie svojho okolia doplatil Ryder Flagan (1) z Atlanty takmer vlastným životom. Ako píše Daily Mail, počas klasickej večernej atmosféry sa nejakým spôsobom ocitol sám pred rozpálenou fritézou. Keď začala nahlas oznamovať, že jedlo je hotové, Ryder bol pri nej prvý. Nasledovala hrôza, pri ktorej mohol prísť o život. 

Chvíle hrôzy 

Ryderovi sa nejakým zázrakom podarilo stiahnuť fritézu priamo z kuchynskej linky. Následne z nej vyprskol vriaci olej, ktorý mu zasiahol tvár a celú ruku. "Nerozumiem tomu. Ryder bol pri fritéze hneď, ako sa vypla. Boli to doslova len sekundy" povedala zdesená matka Abigail. Spoločne s manželom Blakeom odviezli zraneného a uplakaného syna čo najrýchlejšie do nemocnice Wellstar Cobb Burn Center v Atlante. Popáleniny boli rozsiahle a o to vážnejšie, že zasiahli telo len ročného dieťaťa. Doktori sa napokon zhodli na postupe liečby kmeňovými bunkami. 

 

Little man is home and will go back Thursday to take bandages off and see how he is healing. They took all the areas of...

Posted by Abigail Flanagan on Thursday, July 18, 2024

Matka Abigail sa snažila toto celé nešťastie vysvetliť: "Fritéza nebola na okraji kuchynskej linky. Ryder je však na svoj vek veľký. Už teraz vyzerá ako 2,5-ročné dieťa. Ani vo sne by mi nenapadlo, že dotiahne až na rukoväť fritézy. Keď ňou trhol, udrela ho priamo do tváre."

Ťažká liečba

Pre transplantáciu kmeňových buniek už musel malý Ryder podstúpiť operáciu s narkózou. Nasledjúci deň už Abigail uverejnila na Facebooku príspevok, že ďakuje Bohu, pretože operácia sa zrejme vydarila. "Vyzerá tak pokojne," opísala Rydera, ktorý mal síce na videu obviazanú hlavu aj celú jednu ruku, ale vyzeral hravo.

 

I just want to say thank you to every single person that has prayed and donated. We pray God blesses each of you as much...

Posted by Abigail Flanagan on Friday, July 19, 2024

Podľa National Library of Medicine pomáhajú kmeňové bunky rýchlejšie a efektívnejšie liečiť poškodené kožné tkanivo jedinca. "Liečba sa aplikuje buď formou injekcií, alebo prírodným roztokom v infúziách," vysvetľujú doktori. 

Rodinná známa zriadila na internete účet, kde môžu ľudia posielať peniaze na ďalšiu Ryderovu liečbu. Flanaganovci sa okrem neho starajú ešte o dvoch starších synov. Liečba je finančne náročná, preto žiadajú o pomoc aj širokú verejnosť. Rydera by už nemala čakať žiadna ďalšia operácia. 
 

Viac o téme: NemocnicaNešťastiePopáleninyUSAGeorgiaAtlantaDahlonegaRyder FlanaganBlake FlanaganAbigail Flanagoanová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu