Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Prvé urážky smerom ku kandidátke Kamale Harrisovej: TOTO si myslí ruská propaganda, sexistické urážky a rasizmus!

Kamala Harrisová
Kamala Harrisová (Zdroj: SITA/AP Photo/Alex Brandon)

MOSKVA/WASHINGTON – Kamala Harrisová sa pre Rusov stala aktuálne novým boxovacím vrecom. Od chvíle, keď sa americký prezident Joe Biden vzdal boja o znovuzvolenie a podporil Kamalu Harrisovú ako svoju nástupkyňu, ruskí propagandisti sa predbiehajú, kto ju viac urazí.

Zatiaľ čo Kremeľ je vo výrokoch zdržanliví, ruská dezinformačná scéna sa do Kamaly Harrisovej pustila svojimi sexistickými a rasistickými poznámkami. „Kamila s jadrovým tlačidlom je horšia ako opica s granátom,“ povedal v nedeľu večer v hlavnej diskusnej relácii Andrej Sidorov, dekan katedry globálnej politiky Moskovskej štátnej univerzity, uvádza Politico.

Tlačová konferencia ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča na tému Úradné kontroly potravín (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Šialený smiech a video Trumpa zo záznamu

Moderátor relácie zase poukázal na smiech Harrisovej a pustil zo záznamu video, na ktorom Trump napodobňuje jej smiech a označil ju za "šialenú". Hovorca Kremľa ale v ten istý večer uviedol, že do volieb v USA zostávajú ešte štyri mesiace a „veľa sa toho môže zmeniť“. Ako prioritu v týchto dňoch uviedol dosiahnutie „cieľov špeciálnej vojenskej operácie“ a podľa neho má Vladimir Putin na mysli „vačšie veci, než sú nezhody medzi jeho politickými nepriateľmi v zámorí“.

Skazená demokracia a nepriateľská rétorika Harrisovej

K moderátorovi a dekanovi sa pridali aj prokremeľskí komentátori na sociálnych sieťach, ktorí označili americkú demokraciu za „skazenú“. Zatiaľ čo niektorí sa zaoberajú manipulovaním verejnej mienky v prospech demokratov a spochybňujú informácie o Bidenovom duševnom stave, Harrisovú obvinili z nepriateľskej rétoriky z dôvodu, že v minulosti označila ruskú vojnu za „barbarskú a neľudskú“ a Putina za „autoritárskeho imperialistu“.

Ruská štátna tlačová agentúra sa týmito výrokmi nezaoberala, no na titulnú stranu sa po Bidenovom vzdaní sa boja o prezidentské kreslo dostal Dmitrij Medvedev, podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska. Ten na celú situáciu reagoval v telegramovom príspevku. „Biden je hotový...Prajeme mu veľa zdravia. Ciele špeciálnej vojenskej operácie budú dosiahnuté,“ dodal.  

Viac o téme: USAPrezident USAKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu