Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Deväť ľudí prišlo o život po potopení lode pri Falklandoch: Po štyroch ďalších pátrajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Deväť ľudí prišlo o život a štyria sú stále nezvestní po tom, čo sa britsko-nórska rybárska loď v utorok potopila pri pobreží Falklandov, približne 20 námorných míľ od hlavného mesta Stanley, uviedli v stredu miestne úrady.

Na palube Argos Georgia sa nachádzalo celkovo 27 členov posádky, pričom 14 z nich sa zatiaľ podarilo zachrániť. Loď podľa všetkého začala naberať vodu, no zatiaľ nie je bezprostredne jasné, čo presne sa stalo.

Posádka plavidla sa skladala z desiatich Španielov, ôsmich Rusov, piatich Indonézanov, dvoch Peruáncov a dvoch Uruguajcov vo veku 30 až 58 rokov. Zástupca španielskej vlády v severozápadnom regióne Galícia informoval, že dve z obetí pochádzali zo Španielska.

Na jednom zo záchranných člnov sa nachádzalo 13 preživších a na druhom, poškodenom sa plavila jedna osoba. Do záchrannej akcie nasadili záchranné zložky vrtuľník, ďalšie lietadlo a niekoľko plavidiel.Britská vláda uviedla, že zachránenú posádku previezli do nemocnice, zatiaľ čo pátracie operácie po nezvestných pokračovali.

Viac o téme: úmrtiePotopenieRybárska loďVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu