Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Brutálny útok pitbula v Rajke: Dohryzeného dvojročného chlapčeka museli oživovať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RAJKA - V maďarskej Rajke v blízkosti slovenských hraníc napadol rodinný pitbul dvojročného chlapčeka. Pôvodné správy hovorili o dievčatku. Polícia začala vo veci prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

V piatok večer priletel záchranársky vrtuľník do Rajky, na miesto, kde pes brutálne zaútočil na dvojročné dieťa. Podľa starostu Rajky Vinca Kissa sa dieťa zranilo v dôsledku uhryznutia pitbula.

archívne video

Aj pes môže skolabovať! Nepriateľ s menom horúčava: Odborník radí, ako vášho miláčika ochrániť (Zdroj: NL/TH)

Podľa starostu obce bola rodina malého chlapčeka na návšteve v dome blízkeho známeho, keď sa hrozná nehoda stala. Dieťa utrpelo ťažké zranenia a do nemocnice ho previezol vrtuľník rýchlej zdravotnej pomoci, informoval Kisalföld.

Pes zranil chlapčeka na niekoľkých miestach na tvári a tele, keď ho nečakane napadol na dvore. Zviera dvojročnému dieťaťu pohrýzlo celé telo a hlavu, museli ho viackrát oživovať. Nakoniec ho do nemocnice previezol vrtuľník záchrannej služby.

Brutálny útok päťročného psa šokoval všetkých v obci. Podľa obyvateľov okolia sa chlapčekovi matka venovala a starala sa o neho.

Miestny veterinár tiež povedal, že psíka nemôže zobrať na veterinárnu kliniku pre nedostatok miesta, a tak ho umiestnili na 14 dní do povinnej karantény. Počas tejto doby musia sledovať, či nie je chorý alebo infikovaný. Podľa jeho názoru je záchvat spôsobený problémom s nervovou sústavou alebo predchádzajúcou traumou a zviera potrebuje anestéziu.

„Pitbulteriér má 5 rokov a momentálne je v meste Mosonmagyaróvár na pozorovaní, ktoré bude trvať asi 14 dní. Bude s najväčšou pravdepodobnosťou utratený. Konkrétne s týmto psom neevidujeme žiadne problémy v minulosti,“  povedali pre Nový čas z úradu starostu.

Polícia začala vo veci prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti.

Viac o téme: PitbulRajkaútok psa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu