Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Politikom sa vyhrážali smrťou: Kanadská polícia obvinila dvojicu mužov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Kanadská polícia obvinila dvoch mužov z provincie Alberta, ktorí sa premiérovi Justinovi Trudeauovi a ďalším kanadským politickým lídrom vyhrážali zabitím.

Podľa správy agentúry Reuters polícia uviedla, že jeden z mužov sa 10. mája na sociálnych sieťach údajne vyhrážal zabitím Trudeaua a o necelý mesiac neskôr prišli ďalšie vyhrážky adresované Trudeauovi, podpredsedníčke vlády Chrystii Freelandovej a lídrovi Novej demokratickej strany Jagmeetovi Singhovi.

archívne video

Polícia využíva na monitorovanie dopravnej situácie v mieste konania sa koncertu aj služobné drony (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V súvislosti s týmito činmi boli obvinení 23-ročný muž z Calgary a 67-ročný muž z Edmontonu. Pred súd predstúpia tento týždeň. Kanadská polícia vo svojom vyhlásení napísala, že "v digitálnom veku, kde je toľko interakcií a sú vnímané ako anonymné, existuje presvedčenie, že virtuálne činy a slová nemajú dôsledky". Keď však tieto činy alebo slová prekročia hranice a predstavujú trestnú činnosť, polícia to dôkladne vyšetrí, uviedol vo vyhlásení policajný inšpektor Matthew Johnson.

Po nedávnom pokuse o atentát na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa kanadský minister verejnej bezpečnosti Dominic Leblanc informoval, že orgány činné v trestnom konaní v Kanade zvýšili ostražitosť.

Viac o téme: SmrťVyhrážkyPolícia Kanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu