Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Fidesz nehlasoval za Leyenovú, pretože výsledky Európskej komisie boli katastrofálne, tvrdí Orbán

Viktor Orbán Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BUDAPEŠŤ - Dôvod, prečo maďarská strana Fidesz nepodporila znovuzvolenie Ursuly von der Leyenovej za predsedníčku Európskej komisie, bol ten, že výsledky Komisie v uplynulých piatich rokoch boli katastrofálne. Vyhlásil to v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v pravidelnom rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth rádió.

"Zlyhali sme v ekologickej transformácii a ak to takto pôjde ďalej, zničíme aj európsky priemysel. Namiesto mieru sa sústreďujeme na účasť na vojne na strane Ukrajiny a migranti budú naďalej prichádzať," zhodnotil Orbán stav EÚ.Podľa jeho slov von der Leyenovú nevníma Fidesz ako politickú oponentku, ale ako "zamestnankyňu", ktorej úlohou je realizovať smerovanie, ktoré určujú lídri členských krajín EÚ.

Ursula von der Leyenová
Zobraziť galériu (2)
Ursula von der Leyenová  (Zdroj: TASR/Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Európsky parlament (EP) vo štvrtok v tajnej voľbe rozhodol o tom, že Ursula von der Leyenová zostane predsedníčkou Európskej komisie aj v druhom funkčnom období. Zo 707 hlasujúcich europoslancov získala 401 hlasov, 284 bolo proti a 15 poslancov sa zdržalo hlasovania.

Viac o téme: Viktor OrbánFideszUrsula von der Leyenová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu