Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Obrovská tragédia: V tábore sa utopilo iba 7-ročné dievča, kde boli v tom čase animátori a plavčíci?

(Zdroj: Getty Images)

CARAGLIO – Najhoršie nočné mory každého rodiča. Anisa Murati (7) sa rozlúčila so svojou mamou a otcom a odišla do vytúženého letného tábora. To ale rodičia netušili, že vlastnú dcéru vidia naposledy.

K tragédii došlo v stredu 17. júla. Skupina detí a tínedžerov bola ubytovaná v tábore v oblasti Cuneo, asi 80 kilometrov juhozápadne od Turína. Vlnu horúčav sa im animátori snažili spríjemniť pobytom pri vode, no malá Anisa sa už z vody nevynorila. Zostali po nej iba ružové šľapky, ktoré jej matka zbalila na cestu, informovalo talianske Leggo.

Na Zlatých Pieskoch sa utopil muž (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dievčatko našla polícia vo veľkej umelej nádrži až po zásahu všetkých záchranných zložiek, no pomôcť jej už nedokázali. Po obrovskej tragédii má rodina ale množstvo nezodpovedaných otázok, najmä k skutočnosti, či a ako dávali animátori na deti pozor. Polícia teraz plánuje vyšetriť zodpovedných vedúcich tábora, ako aj plavčíkov, ktorí boli v tom čase na mieste.

Podľa dostupných informácii mala tráviť malá Anisa čas pri vode spolu so skupinkou ďalších detí. K prírodnému jazeru dorazili ráno autobusom a deti, ktoré vedia plávať označili zeleným náramkom. Ten mal zjednodušiť prácu animátorom, aby vedeli ktoré deti majú dovolené sa aj ponárať. O 16:20 keď nastal čas ísť domov sa všetky dievčatá a chlapci zhromaždili pri vchode, no až tam si údajne zodpovední všimli, že dievča chýba. Na tráve mal zostať aj uterák a prezuvky dievčatka. Práve v najhlbšej časti jazera neskôr záchranný tím objavil telo malého dievčaťa. Aktuálne prebieha vyšetrovanie a pomôcť by mohla aj nariadená pitva.

Viac o téme: TáborUtopenieTalianskoAnimátoriAnisa Murati
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu