Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Strach o mladého Slováka! Stratil sa v Grécku: Posledný signál zaznamenali v neprístupnej oblasti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

IOANNINA - Grécka polícia a záchranári intenzívne pátrajú po 23-ročnom mladíkovi zo Slovenska. Ten pôsobil v meste Ioannina ako dobrovoľník pre mimovládnu organizáciu aktívnu v rámci programu Európskej únie. V ostatných dňoch si však vzal dovolenku, z ktorej sa ale do práce nevrátil a svojim kolegom sa neozval, pričom telefón má vypnutý.

Mladý Slovák si ešte 10. júla vzal dovolenku a kolegom v práci povedal, že si spraví výlet na Meteoru a Olymp. Do práce sa ale v pondelok nevrátil a jeho spolupracovníci tak zalarmovali políciu. Telefón má mladík vypnutý a podľa policajných zdrojov zaznamenali jeho posledný signál v neprístupnej oblasti pohoria Mitsikeli, informuje CNN Greece.

Do pátrania sa tak okrem polície okamžite zapojili aj príslušníci vysokohorskej jednotky civilnej ochrany, hasičský zbor, horolezecky spolok i miestny klub 4X4, pričom pátranie pokračuje už druhý deň.

Rekordné horúčavy

Po rekordne teplej zime sužujú Grécko od začiatku júna horúčavy. V krajine odvtedy vypukli stovky lesných požiarov, ktoré bolo náročné uhasiť pre silný vietor.  Mnohé grécke ostrovy, ktoré v lete zažívajú vrchol turistickej sezóny, zároveň trápi sucho a nedostatok vody.

V Grécku zomrelo v júni v dôsledku mimoriadnych horúčav najmenej šesť turistov vrátane známeho britského televízneho moderátora Michaela Mosleyho, pripomína Reuters. Meteorológovia uviedli, že teploty v Grécku ani do konca mesiaca príliš neklesnú.

Viac o téme: NezvestnýGréckoSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu