Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Izraelské útoky v Pásme Gazy pokračujú! Podľa úradov si vyžiadali 50 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

GAZA - Najmenej 50 obetí si vyžiadali v utorok letecké útoky izraelskej armády na Pásmo Gazy. Uviedli to tamojšie úrady, píše správa z agentúry Reuters.

Päť Palestínčanov zahynulo v meste Rafah na juhu Pásma Gazy, kde izraelský útok zasiahol dom, informovali predstavitelia miestnych zdravotníckych úradov. Dodali, že v neďalekom meste Chán Júnis prišli o život štyria ľudia vrátane dvoch detí.

archívne video

Slovenská republika ponúkla vládnu letku na prevoz zranených osôb z Pásma Gazy, oznámil prezident Pellegrini (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Mesto Chán Júnis zasiahol v utorok aj ďalší útok izraelskej armády, ktorý si vyžiadal 17 obetí a 26 zranených, uviedli miestni predstavitelia. Letecký úder zasiahol auto neďaleko tábora, v ktorom sa ukrývajú vysídlené osoby, uviedlo ministerstvo zdravotníctva riadené Hamasom.

Dvadsať ľudí zahynulo pri útokoch na tábor Nusajrát v strednej časti Pásma Gazy, z ktorých jeden zasiahol aj školu prevádzkovanú OSN, informovali záchranári a miestne úrady. Ďalšie štyri obete hlásili zo severu palestínskej enklávy.

Izraelská armáda uviedla, že jej útoky v Pásme Gazy boli zamerané na militantov, tunely a ďalšiu vojenskú infraštruktúru Hamasu. Spresnila, že izraelské vzdušné sily zasiahli v palestínskej enkláve približne 40 cieľov.

Ozbrojené krídlo Hamasu a jeho spojenec, hnutie Palestínsky islamský džihád, oznámili, že ich bojovníci zaútočili na izraelské sily na viacerých miestach protitankovými strelami a paľbou z mínometov. Islamský džihád dodal, že vypálil rakety na izraelské mesto Sderot. Obete ani škody neboli bezprostredne hlásené.

Viac o téme: úradyIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu