Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Trump oznámil meno svojho viceprezidenta: Bude ním TENTO muž, v minulosti prirovnal exprezidenta k Hitlerovi!

(Zdroj: SITA/AP Photo/Gene J. Puskar)

WASHINGTON - Exprezident USA Donald Trump v pondelok oznámil, že za svojho kandidáta na viceprezidenta v novembrových voľbách si vybral amerického senátora za štát Ohio J. D. Vancea. Informujeme o tom na základe správy agentúry Reuters.

Ako kandidát na viceprezidenta Spojených štátov pôjde po boku Donalda Trumpa do novembrových volieb republikánsky senátor J. D. Vance. Pred vstupom do vrcholnej politiky Vance Trumpa ostro kritizoval, neskôr sa však stal jeho hlasným obhajcom. Exprezident svoju voľbu oznámil na svojej sociálnej sieti Truth Social, zatiaľ čo Republikánska strana na predvolebnom zjazde dokončovala nomináciu Trumpa na prezidenta.

"Po dlhých úvahách a premýšľaní ...som sa rozhodol, že tou najlepšou osobou na prevzatie funkcie viceprezidenta Spojených štátov je senátor J. D. Vance zo skvelého štátu Ohio," uviedol Trump.

V minulosti nazval Trumpa ako amerického Hitlera

James David Vance (39) je senátorom za štát Ohio od januára 2023. V minulosti patril medzi kritikov Trumpa – verejne ho označil za "idiota" a "amerického Hitlera", pripomína agentúra Reuters. Neskôr sa však stal jedným z jeho najväčších obhajcov.

Republikánska strana v pondelok oficiálne nominovala exprezidenta USA Donalda Trumpa za svojho kandidáta v novembrových prezidentských voľbách. Informujeme s odvolaním na správy agentúr AP, AFP a Reuters.

Trump si opätovnú kandidatúru oficiálne zabezpečil na nominačnom zjazde Republikánskej strany v meste Milwaukee, na ktorom získal podporu dostatočného počtu delegátov. Exprezident dosiahol potrebnú hranicu hlasmi zo svojho domovského štátu Florida. K potvrdeniu republikánskeho prezidentského kandidáta došlo dva dni po streľbe na Trumpa počas predvolebného zhromaždenia v meste Butler v americkom štáte Pensylvánia. Na exprezidenta USA vystrelil poloautomatickou puškou 20-ročný T. H. Crooks. Trumpovi prestrelil hornú časť pravého ucha, jedného účastníka podujatia zabil a ďalší dvaja utrpeli zranenia. Útočníka následne zastrelila tajná služba.

Viac o téme: ViceprezidentDonald TrumpPrezidentské voľby 2024 USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu