Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Po náleze tiel v kufroch vzniesla britská polícia obvinenie z vraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia v pondelok obvinila podozrivého muža z vraždy potom čo, v minulý týždeň na moste v Bristole objavili v cestovných kufroch pozostatky dvoch ľudí. Informujú o tom agentúry Reuters a AFP.

Tridsaťštyriročný Yostin Andres Mosquera bol obvinený z vraždy dvoch mužov vo veku 62 a 71 rokov. Obete v minulosti tvorili pár a žili spolu v dome vo štvrti Shepherds Bush v západnom Londýne, kde s nimi nakrátko býval aj Mosquera, oznámila londýnska Metropolitná polícia.

archívne video

Neznámy páchateľ násilím prekonal uzamknuté dvere hotelovej izby a kradol (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

V stredu v noci dostala polícia v Bristole hlásenia o mužovi s kufrom, ktorý sa podľa svedkov správal podozrivo. Policajti neskôr našli aj druhý kufor, pričom v oboch sa nachádzali ľudské pozostatky. Polícia následne začala s pátraním po vinníkovi a v piatok objavila pozostatky tých istých obetí aj v ich dome.

"Viem, že tento hrozný skutok vyvolá obavy nielen medzi obyvateľmi Sheperds Bush, ale aj v širšej komunite LGBTQ+ ľudí v celom Londýne," uviedol vo vyhlásení zástupca asistenta komisára Metropolitnej polície a dodal, že vyšetrovanie stále prebieha.

Podľa polície zozbierané dôkazy doposiaľ nenaznačili homofóbny motív, prípad je však kategorizovaný ako zločin z nenávisti, pričom sa táto klasifikácia bude prehodnocovať, keď sa bude k dispozícii viac dôkazov. Mosqueru zadržala polícia v sobotu v Bristole. V pondelok sa postaví pred londýnsky súd, dodáva Reuters.

Viac o téme: VraždaTeláKufreObvinenie BristolLondýnBritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu