Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Počas vojenského cvičenia sa na juhozápade Kambože zrútil vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PHNOM PENH – Na juhozápade Kambodže sa počas vojenského cvičenia v zlom počasí zrútil vojenský vrtuľník, oznámilo v sobotu kambodžské ministerstvo obrany. Informujeme na základe správ agentúr AP a AFP.

Vrtuľník sa stratil nad husto zalesnenými Kardamómovými vrchmi. Správy o tom, že veliteľstvo so strojom stratilo kontakt, sa objavili už v piatok. Príčina nehody nie je bezprostredne známa, hoci ministerstvo vo vyhlásení uviedlo, že príčinou bolo zlé počasie. Vyhlásenie ministerstva neuvádza počet osôb na palube ani model nezvestného stroja, agentúra AFP s odvolaním na zdroje z prostredia letectva však uviedla, že v piatok počas cvičenia zmizol vrtuľník Z-9 čínskej výroby s najmenej dvomi ľuďmi na palube.

Prebieha intenzívne pátranie

Ministerstvo uviedlo, že od sobotného rána prebieha intenzívne pátranie. Podľa správ miestnych médií sa pátracie akcie zamerali na provinciu Pursat. Kambodža v roku 2013 nakúpila od Číny 12 vrtuľníkov Z-9. V roku 2014 sa jeden vrtuľník tohto typu zrútil do jazera južne od kambodžskej metropoly Phnom Pénh. Pri nehode zahynuli dvaja piloti spolu s dvomi leteckými generálmi, ktorí velili jednotke vrtuľníkov.

Viac o téme: Vojenské cvičenieVrtuľník Kambodža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu