Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Vysnívaná dovolenka sa skončila hororom: Snúbenca ušliapali slony na smrť, priamo pred očami jeho snúbenice!

(Zdroj: Getty Images)

PILANESBERG – Vytúžená dovolenka páru skončila mimoriadne tragicky. V národnom parku v južnej Afrike sa muž rozhodol vystúpiť z auta a odfotiť si slonov. Tento krok sa mu ale stal osudným.

Muža údajne ušliapala slonica, ktorá chránila svoje tri mladé. Podľa odborníkov je to údajne prirodzená reakcia po tom, čo samica vyhodnotila situáciu ako hrozbu. Incident sa stal v národnom parku Pilanesberg a prípad potvrdila aj polícia a miestne úrady, informuje Sky News.

V košickej zoo kvôli veľkým horúčavám podávali niektorým zvieratám zmrzlinu a sprchovali ich (Zdroj: TASR/František Iván)

Pre španielsky denník La Vanguardia potvrdil prípad aj Pieter Nel, manažér ochrany pre Severozápadné provinčné parky a úrad cestovného ruchu. Ten dodal, že počas návštevy národného parku majú návštevníci vyslovene zakázané opustiť vozidlá a sú nútení pred návštevou podpísať formuláre, ktoré tento zákaz zdôrazňujú. Napriek tomu sa ale muž odvážil a fotografia sa mu stala osudnou.

Odborníci na voľne žijúce zvieratá často varujú, že slony si obzvlášť chránia svoje mláďatá a môžu byť mimoriadne agresívne na vnímanú hrozbu. Mužova snúbenica a ďalšie dve ženy z Johannesburgu, ktoré sa v tom čase nachádzali tiež vo vozidle skončili bez zranení.

Viac o téme: DovolenkaSlonyNárodný park
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu