Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Silné dažde spôsobujúce záplavy budú pokračovať v Nemecku aj vo štvrtok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo / Mark Baker)

BERLÍN - Nemecko sa vo štvrtok pripravuje na ďalšie silné dažde iba deň po tom, čo búrky v krajine zapríčinili rozsiahle záplavy a boli potrebné viaceré zásahy záchranných zložiek v niekoľkých oblastiach. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Podľa Nemeckej meteorologickej služby (DWD) sa vo štvrtok očakávajú silné prehánky a búrky, najmä vo východnej a južnej časti Nemecka, ako aj v niektorých centrálnych oblastiach krajiny. V juhozápadnom meste Rastatt, ktoré sa nachádza asi 90 kilometrov západne od Stuttgartu, zasahovali záchranné zložky približne stokrát.

archívne video

Silná búrka v Bratislave (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Doposiaľ neboli hlásené žiadne zranenia, no očakávajú sa značné finančné škody. Dážď prenikol aj do Ústrednej a krajinskej knižnice v Berlíne (ZLB), no zároveň tam prasklo potrubie v dôsledku prívalu vody. "Státisíce kníh sú v ohrození, medzi nimi aj historické diela," uviedol riaditeľ knižnice Jonas Fansa.

V spolkovej krajine Hesensko taktiež zasahovali policajné zložky a záchranári, ktorí odstraňovali spadnuté stromy z dvoch diaľnic. Aj v Bavorsku a Sasku hlásili hasiči vyvrátené stromy, no v Bavorsku i zaplavené ulice a pivnice.

Viac o téme: ZáplavyPočasieSilné daždeNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu