Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Bizár, aký sme tu ešte nemali! Starosta zakázal dekrétom dážď: Príkaz má zrealizovať farár

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Už žiadny dážď vo Francúzsku! Starosta mesta Coulonces Daniel Marrière vydal dekrét zakazujúci ďalšie zrážky a namiesto toho vyzval na slabý vietor a jasné slnečné lúče. Farár by mal zabezpečiť realizáciu.

Dosť bolo dažďa: Starosta vo Francúzsku, nahnevaný nedostatkom letného počasia, jednoducho zakázal budúce zrážky obecným výnosom. „Je predpísané, že od 15. júla a v mesiacoch august, september a október dážď ustane a nahradí ho slabý vietor a jasné slnečné lúče,“ hovorí nie celkom seriózne nariadenie, ktoré Daniel Marrière zverejnil na Facebooku.

archívne video

Prešovom sa prehnal silný vietor. (Zdroj: Tip čitateľa)

Teploty by mali byť cez deň 30 až 35 stupňov a v noci sa ochladiť maximálne na 20 stupňov, nariadil starosta Coulonces, mesta s 227 obyvateľmi v Normandii. Kňazi, „ktorí majú priamu linku do iného sveta“, sú zodpovední za implementáciu nariadenia, pokračuje dekrét.

Francúzsko už niekoľko dní sužujú silné dažde. "Nikdy som nezažil takéto počasie v tomto ročnom období," povedal Marrière pre tlačovú agentúru AFP. Len predvčerom tak pršalo, že musel ráno doma rozsvietiť.

"Toto je ten moment, aby sa ľudia usmievali," dodal s odkazom na svoj dekrét o počasí. Na Facebooku sa ozval potlesk: „Veľmi dobré rozhodnutie, pán starosta,“ napísal jeden z obyvateľov.

Viac o téme: DážďStarostaDekrét
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu